Dizi Yorumu : She Was Pretty

she was pretty ile ilgili görsel sonucu

She Was Pretty
Yapım Yılı : 2015
Türü : Romantik / Komedi
Puanım : 3/5


Herkese merhaba!

Tahmin edersiniz ki ben bu diziye Kill Me Heal Me'den sonra, içine düştüğüm boşluktan kurtulmak için, ayrıca baş rollerini Hwang Jung Eum ve Park Seo Joon oynadığından başladım. 

Ne var ki daha sonrasında diziyi izlememin ve sonunu getirmemin yegane sebebi Choi Siwon oldu.

Dizinin ilk yarısı bitene kadar benim için tam beşlik bir yapımdı ama ne olduysa yarıdan sonra oldu. 

Öncelikle dizinin konusu şu;

Kim Hye Jin varlıklı bir ailenin güzel kızıdır. İlk aşkı Ji Sung Joon ise kilolu bir oğlan çocuğudur. Ne var ki yolları ayrılmıştır ve Sung Joon Amerika'ya taşınmıştır. Yıllar geçer, Hye Jin'in ailesi ekonomik sıkıntılar yaşar. Ayrıca eski güzel halinden de eser kalmaz. Babasından geldiğini söylediği çirkin genler ona geçer. Buna karşın, Amerika'da büyüyen Sung Joon yıllar sonra yakışıklı, başarılı bir dergi editörü olur. İkisinin yolları The Most isimli moda dergisinde kesişir.


Öncelikle sevdiğim şeylerden bahsetmek istiyorum. 

-Çok eğlenceliydi. Yani gerçekten böyle doya doya güldüğüm başka bir Kore dizisi daha izlemedim. Gerçek anlamda izlediğim ilk romantik komediydi, ben genelde dram/romantik izliyorum çünkü. Yine de bu kadar güleceğimi tahmin etmiyordum izlemeye başladığımda. Bir de Secret dizisiyle aynı zamanda izledim bunu, ki o dizi de dramın dibi, Hwang Jung Eum'un beni bir dizide ölesiye güldürüp birinde salya sümük ağlatması dengemi bozmadı değil. 

-The Most ekibine hayran oldum, onlardan biri olmak istedim. Çalışma ortamları, arkadaşlıkları, atışmaları o kadar samimiydi ki. Yaşadıkları yoğunluğuna, ağır çalışma saatlerine bile razıyım yani, ben de umarım öyle çalışma ortamlarında bulunabilirim ileride.

-Hye Jin ve Ha Ri'nin arkadaşlıkları. Min Ha Ri karakterini yanında Hye Jin olmadığı zamanlar çok soğuk ve yapay bulduğum bir gerçek. Ama ikisi yan yana olunca da arkadaşlıklarına, sohbetlerine imrenmedim değil şimdi. Hele son bölümdeki sahneleri çok tatlıydı. 

-En, en, en sevdiğim şey Sung Joon'ın Hye Jin'e onun ilk aşkı olduğunu bilmeden aşık olmasıydı. Yani aslında Sung Joon kendisini ilk aşkıyla beraber olmak için şartlamamış. Ama Hye Jin.. Neyse bu sevmediklerim kısmına dahil olacak.

-Diziyi bana izleten karakter, Kim Shin Hyuk. Choi Siwon, karakteri o kadar güzel canlandırmıştı, bu rol için biçilmiş kaftan olduğunu düşünüyorum. Onun gibi arkadaşım, hatta erkek arkadaşım olmasını nasıl isterdim..

Artık dizideki hoşlanmadığım şeyler kısmına geçiyorum. Ki bunlar diziye beş değil de üç puan vermemin sebepleri. 

-Yaptığı tüm kabalıklara ve hakaretlere rağmen Kim Hye Jin'in Sung Joon'a yeterince tepki göstermediğini düşünüyorum. Sanki ilk aşkı olduğu için hala ona aşık olmak zorundaymış gibiydi. Ayrıca dizinin yarısından sonra, o makyaj yapıp kendisini değiştirdiği kısımlarda sanki oyuncu değişmiş gibi hissettim ben. Kim Hye Jin'in o enerjik, saf ve doğal halini özledim açıkçası. Ayrıca eski hali daha tarzdı bence. -_-

- Aynı şekilde Sung Joon karakterinin Kim Hye Jin'in gerçekte kim olduğunu öğrendikten sonra geçirdiği değişim. Birdenbire... Hiç inandırıcı değildi, aksine beni diziden daha da soğuttu. 

- Normalde klişelerden nefret eden bir insan değilim. Ama sanırım diziden zaten soğuduğum için o klasik aşk sahneleri filan bile beni baydı. Geri dönüşler sıkıcı derecede fazlaydı. Birbirlerini, aynı ortamda olsalar da görememeleri filan.. Ayhh..

- Gereksiz bir gizem yaratılma peşindeydi. Başkanın oğlu kim, Ten kim gibisinden. O muhabbetlerden çok sıkıldım, bir de kimse bir şey tahmin edemiyor ya her şey barizken, o daha da sinir bozucu :D Başkanın oğlu olmasa da Ten'in kim olduğunu başından beri biliyordum ben. 

- Puzzle meselesi. Ben normalde dizileri izlerken böyle mantık hatası arayan, bulunca tatmin olan  tiplerden sayılmam. :D Ama bulunca da diziye karşı olan hevesim anında kaçar yani. Bu konuda belki de ben bir sahne filan kaçırmışımdır dedim ama kardeşim de benimle aynı fikirdeydi. Yine de şöyle bir araştırınca gerçekten de hata olduğu kanısına vardım.


Ha Ri, Sung Joon'u kendisinin Hye Jin olduğuna tamamen inandırmak için, Hye Jin'in masasında duran puzzle parçasını almış ve onu Sung Joon'a vermişti. Saçını başını yolasım gelmişti hatta hiç unutmuyorum. Sonra bir baktık, parça yine Hye Jin'in ellerinde. WTF?

Bittiğine üzüldüğümü söyleyemeyeceğim çünkü bitse de gitsek havasındaydım son bölümleri izlerken. Dediğim gibi Siwon olmasaydı herhalde onuncu bölümden sonra filan izlemeyi bırakabilirdim. Zaten bence bu dizinin ömrü on bölümlüktü. Sung Joon gerçeği öğrendikten sonra pek uzatmasalardı hafızamda daha iyi kalabilirdi bu dizi. 

Yine de ilk yarısı iyi güldürdü. Eğer gülmeye ihtiyacınız varsa en azından ilk yarısını, onuncu bölüme kadar filan izleyebilirsiniz. Gerisini de  Choi Siwon izlettirecektir zaten. 


Siz She Was Pretty'i izlediniz mi?
Hakkında neler düşünüyorsunuz?
Benimle paylaşın!


Yorum Gönder

28 Yorumlar

  1. Kelimesi kelimesine katılıyorum dediklerinin. Kardeşim diziyi izlerken ortadan dalmıştım ben de onunla birlikte izlemeye. İlk bayağı eğlenceliydi gülerek falan izliyorduk sonra Sung Joon gerçek Hye Jin'i öğrenince dizi bir saçmalamaya başladı. Böyle gözünün önündeki kişiyi onca süre göremeyen sonra da bir anda aşık moduna geçen karakterleri hiç sevmiyorum. O kadar inandırıcılıktan yoksun geliyor ki.
    Neyse ki Siwon vardı da o kurtardı :'))))))))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yalnız olmadığıma sevindim bu konuda, ben mi çok negatif düşünüyorum diyordum ^.^

      Sil
  2. Aslında ben diziyi Kill me Heal me den önce izlediğim için sevmiştim. Siwon'u hepsinden çok sevdim. Umarım askerden gelir de bir an önce onu yeni projelerde görürüz. Jest ve mimikleri çok iyiydi bayıldım ben ona.

    KArakterin bir an da kuaföre gidip değişmesi pek anlamlı gelmedi bana. Ev arkadaşı 2 şey sürseymişte olurdu haha.

    Puzzle gözümden kaçmış ama canısı. Sen söyleyince fark ettim. Dizi komedi türü için başarılı ama :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen ben de bayılıyorum kendisine ^.^ Zaten değişmek istemesi anlamsızdı başlı başına.. Yine de komikti evet :')

      Sil
  3. Bir çok konuda aynı fikirdeyiiizz ^^ Ben izleyeli çok oldu ama dizi ile ilgili yazıların devamlı takipçisiyim :3 Ellerine sağlık çok güzel yazmışsın *

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de izlediğim şeyler hakkında başkaları ne düşünüyor öğrenmeyi çok seviyorum. Aynı fikirleri paylaştığımıza çok sevindim, teşekkür ederim ^,^

      Sil
  4. Adını ve capslerini sürekli gördüğüm ama oyuncularını tanımadığım için hala izlemediğim dizi :D Siwon'u hiç izlemedim ama Koreli arkadaşımın favorisiydi ordan biliyorum. Oyunculuğu belki iyidir ama dış görünüşü bana itici geliyor :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ana karakteri oynayan Hwang Jung Eum'un izlediğim üçüncü dizisiydi bu. Kadına her dizisinde hayran kalıyorum, oyunculuğun hakkını veriyor bence. Siwon'u itici mi buluyorsun o.O Bir gün geçmiyor ki zevkler ve renkler durumunun doğru olduğunu görmeyelim :D

      Sil
  5. Bir türlü izleyemedim. Şu diziyi...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öyle kesinlikle izle filan diyemeyeceğim ama boş vaktin olursa ve eğlenceli bir şey izlemek istersen tavsiye edebileceğim bir dizi kendisi :')

      Sil
  6. çok izleyesim vardı bunu ama bilemedim ki şimdi :D yakında Türk uyarlaması da çıkcakmışş :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Türk uyarlaması mı o.O Iyy, hayır ona hiç bulaşma bunu izle gitsin :D

      Sil
  7. Açıkçası Kill Me Heal Me de kardeş olduklarından izleyicinin içinde ukde kalmış bir ikilinin başka bir yapımda başrol olması fikrini sevemediğim için başlamadım diziye. Özellikle kızın saç tipi beni çileden çıkardı. :D Yine de müsait bir zamanda bakarım, teşekkürler. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, millet onları bir de esas kız&oğlan olarak görsün diye çekilmiş, zorlama bir yapım olacağını düşünmüştüm ben de ama yukarıda da dediğim gibi ilk yarısında iyi güldürdü. Yine de ikisini kardeş olarak izledikten sonra ben pek birbirlerine yakıştıramadım izlerken de. Komedi olması açısından izlenilebilirliği var ama :D Rica ederim bu arada :')

      Sil
  8. ayy ben çok severek izledim. sölediklerin de doğru ama sevdim işteeee. baksanaa, sevmediğim kore dizisi yok benim yaa. şu oh my venüs ve cheese bi izleyebilsem artık. bi başlayıp o haftasonu bitirmeyi seviyom ben yaa. o anı bekliyom yanii :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında öyle bir haftasonunda bitirebilsem ben de çok mesut olurum ama nerdee.. Özellikle Kore dizilerini izlerken sündürüyorum resmen :/ Oh My Venus'e başladım bakalım ama ne zaman biticek allah bilir. Hatta sen benden önce bitirirsin kesin -_-

      Sil
  9. Bu diziyi herkes bayan oyuncu yüzünden büyük bir hevesle bekliyordu ama diziyi asıl Siwon yürüttü :D Ben de Yeppudaa'da ortak çeviri olduğu için 12. bölüme kadar severek izledim ve kendi bölümümü de çevirdim ama finaline bile bakmamıştım. Aslında diziyi beğenmiştim ama o kadar çok kore dizisi izledim ki kendisini sıyırması için daha derin bir komedi gerekiyor artık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dizinin gideri o kadardı zaten bence :D Dediğine katılıyorum, tavsiye edebileceğim bir yapım olmadı ne yazık ki.. :')

      Sil
  10. Siwon ah Siwoon.. O olmasaydı bende bu kadar hastası olmayacaktım dizinin. Benim için She was pretty = Siwon'dur yani, net! Onun dışında ben baya severek izlemiştim ama sevmediğin kısımlara katılıyorum. Sadece izlerken üzerinde pek durmadım, işte bunlar hep yokluktan :D
    Ve final de nedense beni pek tatmin etmedi.. Kimkicannim ile beraber olsalardı işte o zaman göklere uçardım ^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında çok takıntılı nalet bir insan olmasam daha çok zevk alabilirdim ama işte.. :D Final, evet çok sıradan, basit ve banaldi :D

      Sil
  11. Ben de şu an izliyorum biraz geriden takip ediyorum galiba. :D Son 3 bölümüm kaldı, biraz sıkıldım ama genel olarak izlenebilir bi' dizi. Bu arada Puzzle konusunda çok haklısın, Ha Ri o parçayı verdi yani ne ara Hye Jin'e geri döndü bu yapımcılar hiç mi dikkat etmemişler eheheh ama güzel dizi. :3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Son bölümlerde ben de sıkıldığımı hatırlıyorum ama dediğin gibi genele bakınca izlenmeye değer bir yapımdı bence de.. Puzzle konusunu hala kınıyorum, çok ayıp :D

      Sil
  12. Yanıtlar
    1. Fazlasıyla tahmin edilebilir ve klişe bir şekilde bitiyor :D

      Sil